Menu – Pastinaak stamppot met spruitjes en pecannoten

Menu – Pastinaak stamppot met spruitjes en pecannoten
 
Recipe Type: Hoofdgerecht
Author: DEEN Supermarkten
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4
Ingredients
  • 500 ml water
  • 5 laurierblaadjes
  • 1000 g pastinaak
  • 450 g spruitjes
  • olijfolie
  • 1 appel
  • 50 g pompoenpitten
  • 100 g pecannoten
  • 2 uien
Instructions
  1. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Breng in een grote pan het water met de laurierblaadjes aan de kook. Voeg de de pastinaak toe kook in 20 minuten gaar.
  2. Maak ondertussen de spruitjes schoon en kook de laatste 10 minuten mee.
  3. Schil de appel en snijd in blokjes van 1×1 cm.
  4. Rooster de pompoenpitten en pecannoten (zonder olie) op hoog vuur en zet apart.
  5. Snipper de ui.
  6. Verhit de olijfolie in de koekenpan, en fruit de ui totdat er een zoete geur vanaf komt.
  7. Giet de pastinaak en spruitjes af, vang een kopje kookvocht op en verwijder de laurierblaadjes.
  8. Stamp de pastinaak met de spruitjes tot een puree. Giet er eventueel wat kookvocht bij het te droog is.
  9. Schep de stukjes appel, pecannoten en pompoenpitten er doorheen en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  10. Serveer met de zoete gebakken ui.