Medemblik laat winkeliers zelf de openingstijden bepalen

MEDEMBLIK – Dit is de wens van het college om zo de ondernemers meer ruimte te geven om open te zijn en langer hun winkel open te houden. Dit om de concurrentiepositie van de winkeliers te verbeteren.

Door de openingstijden los te laten zullen de winkeliers minder klanten verliezen aan de omliggende gemeenten. De winkeliers mogen nu om 06.00 uur de deuren openen en om 22.00 uur sluiten. Nachtwinkels blijven in de gemeente Medemblik niet toegestaan. 

Op 4 mei moeten de winkeliers om 19.00 uur de deuren sluiten, voor de rest zijn ze vrij om de openingstijden van hun winkel te bepalen.

Nachtwinkels in Medemblik

Ed Meester, fractievoorzitter CDA zegt over een mogelijke komst van avond/nachtwinkels in de gemeente Medemblik: ,,De komst van een nachtwinkel in Medemblik lijkt mij geen goed idee, daarvoor is de gemeente Medemblik te klein, maar een pilot als test is natuurlijk altijd iets dat tot de mogelijkheden behoord.  Maar dan nog is het de winkelier die beslist of hij of zij een nachtelijke opening wil van zijn/haar winkel.