De collecte voor KWF Kankerbestrijding in gemeente Medemblik heeft dit jaar maar liefst € 22.251 opgebracht. Dit is ruim € 1.100 meer dan vorig jaar.

KWF-collecte in Medemblik heeft € 22.251 opgeleverd

Medemblik  – De collecte voor KWF Kankerbestrijding in gemeente Medemblik heeft dit jaar maar liefst € 22.251 opgebracht. Dit is ruim € 1.100 meer dan vorig jaar.  Daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Dankzij de vrijgevigheid van de inwoners van Medemblik en de inzet van alle vrijwilligers kan KWF investeren in nieuwe doorbraken in kankeronderzoek, zodat we samen de dag steeds dichterbij brengen dat niemand meer hoeft te sterven aan kanker.

Actiedag in de Nieuwstraat

Naast de vrijwilligers die met de collectebus langs de deuren zijn gegaan hebben dit jaar ook lokale ondernemers zich weer ingezet voor het KWF. Tijdens de KWF actiedag op zaterdag 8 september, gehouden in de Nieuwstraat in Medemblik, konden er allerlei verse producten gekocht worden waarvan een deel van de opbrengst naar het KWF ging. Met dank aan Grand café Locals, Keurslager Cees Blokdijk, Bakkerij Raat, Kaas&Zo en de Wereldwinkel is er deze dag maar liefst  € 787,30 ingezameld! Een feestelijke cheque is door de ondernemers uitgereikt aan het vrijwilligersbestuur van KWF afdeling Medemblik.

Over KWF Kankerbestrijding

KWF werkt aan nieuwe doorbraken in kankeronderzoek. Geef je geld aan KWF? Dan maak je deze nieuwe doorbraken mogelijk. Hierdoor overleven patiënten nu bepaalde soorten kanker waar ze vroeger aan zouden zijn gestorven. Sinds de oprichting van KWF in 1949 is het percentage patiënten dat 5 jaar na hun diagnose nog in leven is, gestegen van 25% naar 64%. Door innovatie en techniek kunnen we nieuwe doorbraken in kankeronderzoek versnellen. Lees meer over de actuele ontwikkelingen van kankeronderzoek op kwf.nl/nieuwedoorbraken.

Collectant gemist?

Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl.

Reageer op dit onderwerp