Flitsend begin zaalvoetbalcompetitie Nieuweboer

WERVERSHOOF – Nieuweboer opende het seizoen 2018/2019 in Alkmaar tegen het ambitieuze Team Alkmaar / Sportstars. Afgelopen seizoen bereikte Team Alkmaar na een slechte start alsnog de nacompetitie. Voor dit seizoen is het team verder versterkt. In de beginfase, ca de eerste 10 minuten, een fel aanvallend Team Alkmaar wat met name door de zeer sterk keepende Jeffrey Groot van scoren werd afgehouden. In deze fase had Nieuweboer niets in te brengen.

Na de openingsfase kwam Nieuweboer beter in de wedstrijd en creëerde ook kansen. Ongelukkig verdedigen van Nieuweboer gaf Team Alkmaar de mogelijkheid de scoren. 2 minuten later een fraaie combinatie op 5 meter voor het doel van Team Alkmaar tussen Sven Deen en Raymon Koning, welke door Sven Deen doeltreffend werd afgerond. De nieuwe, voormalig eredivisie speler van Team Alkmaar liet 4 minuten voor de wissel zijn klasse zien met een schot van ca 15 meter in de rechter bovenhoek. Nieuweboer reageerde snel en fel en op aangeven van Nick Kuin scoorde Lex Bakker binnen 60 seconden de gelijkmaker.

Na de wissel een sterker Nieuweboer, waarvan de vele kansen onschadelijk werden gemaakt door de goede keeper van Team Alkmaar. In de 5e minuut werd de overtal situatie na een onterechte tijdstraf van Nick Kuin door Team Alkmaar doeltreffend afgerond. 10 minuten later kreeg een speler van Team Alkmaar een tijdstraf. Nieuweboer kon de overtal situatie niet benutten, maar de 1eaanval met een compleet team werd door Raymon Koning doeltreffend afgerond. 5 minuten voor tijd wilde Team Alkmaar de overwinning forceren en ruilde de keeper in voor een veldspeler.

In de eerste aanval kreeg Team Alkmaar een goede kans, maar Jeffrey Groot stond wederom paraat. Bij het uitverdedigen kwam de bal bij Nick Kuin die vanaf 30 meter de bal in het verlaten doel schoot. In de laatste 2 minuten verdedigde Nieuweboer scherp en bij 2 uitvallen toonde Sven Deen zijn kwaliteiten en gaf zowel Lex Bakker als Rens Grooteman de kans de score uit te breiden tot 3-6. Een gelijkspel was terecht geweest. Door de keuze van Team Alkmaar won Nieuweboer 2 bonuspunten. Vrijdag 21 september speelt Nieuweboer om 20.50 in de Dars tegen Vrone 2.