Het bijna volledige bestuur van ATB Zijdewind, van links naar rechts: Nico Wit , Pieter Vries, Daan Hanraads, Huib Jong, Remon Poland en Kay Blokdijk (niet aanwezig Joris de Boer en Rick Mensen). (Foto: aangeleverd)

21e editie van de ATB Zijdewind

ZIJDEWIND – De 21e editie van de ATB Zijdewind vindt zondag 9 september plaats. Zoals gebruikelijk is het parcours dit jaar net weer even anders dan voorgaande jaren, belooft secretaris Nico Wit van de organisatie. “Na goed overleg met Hoogheemraadeschap Hollands Noorderkwartier hebben we toestemming van hen gekregen om de wedstrijd voor een deel over hun dijken te laten verlopen. Naast het HHNK hebben we in totaal met zo’n twintig landeigenaren te maken en dat is elk jaar weer een hele organisatie.”

De eerste start van de mountainbikewedstrijden voor de jeugd is om 11.00 uur achter de kermistent, waarna het volledige programma rond 15.00 uur eindigt. “Het is een wedstrijd waaraan iedereen kan meedoen”, stelt Wit. “Volgens mij is het daardoor qua deelnemersveld de grootste ATB-wedstrijd van de Noordkop, want in totaal zijn er jaarlijks rond de 325 deelnemers.”

Inmiddels ligt het merendeel van het programma voor de ATB Zijdewind vast, maar toch heeft Wit nog wel één ludieke wens. “Het zou mooi zijn als we de renners door een woonkamer zouden kunnen laten fietsen. Voorheen gingen zij altijd door de feesttent, maar wellicht is er iemand die zijn huis beschikbaar wil stellen? Vanzelfsprekend zorgen wij dat alles netjes afgedekt wordt binnen.”

Het organiseren van ATB Zijdewind is volgens Wit een mooie klus, iets wat hij al sinds jaar en dag doet. “Samen met Remon Poland behoor ik nog tot de eerste lichting, maar ik vind het geweldig om dit evenement te organiseren met de jeugd. Zonder vernieuwing kan een de ATB Zijdewind ook niet blijven bestaan. Gelukkig leeft het enorm en dus ben ik er van overtuigd dat we dit kunnen blijven organiseren. Het hoort echt bij de kermis van Zijdewind.”

ATB Zijdewind vindt zondag 9 september plaats. Inschrijven kan online tot vrijdag 7 september 18.00 uur of op de wedstrijddag in de fietsenwinkel van Kolkman Zijdewind. Nadat de laatste renners binnen zijn zorgt leadzanger Koos Slippens van Jukebox voor de sfeer in de kermistent.

Zie voor meer informatie: www.atbzijdewind.nl