Flat ontruimd in Hoorn door gevaarlijk brandende auto’s

HOORN – In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half drie is aan de Kaap Hoorn brand ontstaan in een auto. Dit zorgde voor een gevaarlijke situatie.

De brand sloeg al snel over naar een er naast geparkeerde auto.  De vlammen sloegen vervolgens tegen het flatgebouw en voordat de brandweer van Hoorn ter plekke kon komen waren twee auto’s total loss en zijn de ramen van de plaatselijke huisarts gesprongen.

Ontruiming
De brandweer besloot assistentie te vragen en de flat te ontruimen. De rook trok namelijk direct langs de flat, aangezien de brandende auto’s nog geen meter afstand hadden van het gebouw. Twaalf woningen werden ontruimd. Deze mensen moesten een ruim uur buiten wachten totdat de brand meester was. Door de hitte zijn de ramen van de huisarts deels gebarsten.

De politie doet tactisch onderzoek op de auto waar de brand begon om de oorzaak te achterhalen. De voertuigen zijn meegenomen. Er raakte verder niemand gewond.