eigen foto

Het weer voor Medemblik met vandaag regen- en onweersbuien

MEDEMBLIK – Onder aanvoering van een storing die vanuit het zuidwesten ons land binnentrekt krijgen wij vandaag te maken met enkele soms stevige regen- en/of onweersbuien waarbij rukwinden tot 75km/u niet is uitgesloten.

Maandagochtend begint eerst nog met wat zonneschijn maar tegen de middag komen de buien het land binnen en trekken het land over. De zwaarste buien zullen onze regio mijden en vooral ten zuidoosten van ons voorkomen, daar is dan ook kans op wateroverlast.  Bij ons wordt een neerslaghoeveelheid van 10 tot 15mm berekend maar dit kan lokaal sterk verschillen.

De middagtemperatuur blijft steken bij 21 graden, een vrij normale temperatuur voor de tijd van het jaar. De wind is overwegend matig 3Bft. maar tijdens een (onweers)bui kan deze even aantrekken naar krachtig 6Bft. Maandagavond trekken de buien het land uit en gaat het grotendeels opklaren, maandagnacht daalt het kwik naar 17 graden.

Dinsdag en woensdag zijn droge dagen met vooral op woensdag veel ruimte voor de zon om te schijnen. Dinsdag loopt het kwik op naar 21 graden, woensdag, omdat er minder bewolking is, 23 á 24 graden. De wind waait uit NW/W op dinsdag en W/ZW op woensdag en is overwegend vrij matig 3Bft.

Na woensdag komen de buiien terug, de meeste regen valt op donderdag al zijn er ook flinke perioden dat de zon schijnt en het droog is. Op vrijdag meer zon maar ook dan kan er nog steeds een enkele bui vallen. Met 25 graden op donderdag en 20 graden op vrijdag en een matige wind uit het zuidwesten zijn dit tegens de laatste dagen van neerslag.

Na vrijdag knapt het weer aanzienlijk op en blijft het zeker tot volgend weekend droog.

Meer weer op de website van ons weerstation.

 

Reageer op dit onderwerp