zonnig met soms wat bewolking

Het weer voor Medemblik – een vrij zonnige zomerdag

MEDEMBLIK – De kortstondige hoosbui van dinsdag werd door velen met open armen ontvangen, maar dat zal ook direct weer de laatste bui te zijn voor de eerst komende tijd. Het hogedrukgebied dat bij ons het weer bepaald blijft muurvast op zijn plek liggen.

Vandaag is het wel een komen en gaan van bewolking waardoor de zon niet de hele tijd zal schijnen. De middagtemperatuur loopt op naar 24 graden bij een zwakke wind uit het westen. Deze wind zal in de nacht naar donderdag gaan draaien naar het noorden/noordwesten en blijft overwegend zwak van kracht.

Donderdag is er ook nog redelijk wat bewolking maar met 26 graden kunnen wij weer een zomerse dag gaan bijschrijven. De dagen daarna gaat de zon de hoofdrol op eisen en dat gaan wij ook merken aan de temperatuur.

Vrijdag 27 graden maar lokaal kan de 29 graden worden gehaald en zaterdag zal de 30 graden grens mogelijk overal weer worden gehaald. Na zaterdag gaat de temperatuur wel een kleine pas op de plaats maken en krijgen wij te maken met temperaturen die vrij normaal zijn voor de tijd van het jaar, zo rond de 24 graden overdag en in de nachten rond de 16 graden. 

De zomer van 2018 maakt dus nog steeds kans op de titel van ‘droogste zomer ooit.’

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation.

Reageer op dit onderwerp