Medemblik straks de poort naar de sahara? (Foto: shutterstock)

Het weer voor Medemblik, mogelijk recordwarm vandaag

MEDEMBLIK – Na een zeer warme nacht, de temperatuur daalde tot 26 graden, is het voor velen al weer vroeg puffen geblazen doordat de temperatuur als een raket weer richting de 30 graden schiet. Vanmiddag wordt het 33 á 34 graden maar vanavond trekt de al aanwezige bewolking verder dicht en kunnen er vannacht enkele regen- en onweersbuien ontstaan. 

Weersomslag

En dan het weekend, eindelijk weer normale temperaturen voor de tijd van het jaar, overdag rond de 23 á 24 graden en in de nachten rond de 16 graden.  Op zaterdag is de kans op een regen- of onweersbui groot, de berekeningen laten een neerslaghoeveelheid van rond de 10mm zien maar dit kan lokaal al verschillen door de plaatselijke karakter van de buien.

Zondag weer een mooie zomerse dag met een middagtemperatuur van 25 graden maar de bewolking is ook nog aanwezig. De zuidwestelijke wind is op beide dagen matig al komen er tijdens regen- en/of onweersbuien wel rukwinden tot een km of 60 voor. Hou daar dus rekening mee.

Volgende week

Maandag en dinsdag nog 2 onstabiele dagen waarbij de kans op wat neerslag niet is uitgesloten, overdag 24 á 25 graden.  De dagen daarna weer volop zomers met veel zon en temperaturen rond de 24 graden.

De nachttemperaturen gaan uitkomen zo rond de 16 graden mede omdat het vrijwel onbewolkt is waardoor de aarde flink kan afkoelen.

Reageer op dit onderwerp