Het 'schuttingproject' is 1 van de vele initiatieven van de Groep Groef (Foto: Marianne van Beers)

Groep Groef maakt van de Kersenboogerd Hoorn weer een mooie woonwijk

HOORN – Aan de Groef in de wijk Kersenboogerd in Hoorn hebben buren de handen ineen geslagen om de buurt op te knappen. Dit weekend is de laatste hand gelegd aan het ‘schuttingenproject’, één van de vele initiatieven in de buurt.

“We zijn met drie initiatiefnemers en een kleine groep uitvoerders”, vertelt Marianne van Beers. Via de Facebookgroep ‘Groep Groef eo’ worden de successen en verbeteringen in de buurt besproken. Afgelopen zondag is er weer een succesvol project afgerond: het vervangen van een twintigtal schuttingen, meldt NH Nieuws.

“Vandaag hebben we nog één schutting afgemaakt, enkele deuren opgehangen en wat gaasschermen gemonteerd.” Veel schuttingen waren verloederd en bewoners kregen daardoor boetes van de verhuurder, aldus Marianne. De buurt besloot elkaar te helpen en gezamenlijk de rij schuttingen op te knappen.

Buren ontmoeten

Ruim honderd woningen in de buurt doen mee. “Het is hartstikke leuk om te zien dat mensen elkaar steeds meer weten te vinden”, vertelt Marianne enthousiast. Eerder dit voorjaar is het grasveld omgetoverd tot bloemenweide die sinds de Landelijke Zaaidag in april officieel onderdeel is geworden van het bijenlint in Hoorn. Ook de nieuwe ABC-hinkelrups lijkt een klein initiatief, maar brengt veel teweeg: “Het fleurt de boel gewoon op, kinderen zijn er helemaal gek van!”

In gesprek

Groep Groef is in gesprek met de gemeente Hoorn om te kijken of er ook mogelijkheden zijn voor grotere veranderingen. Zo heeft de bewonersgroep de wens om van het nabijgelegen speelterrein een centrale ontmoetings- en beweegplek te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.