Extra politietoezicht Kersenboogerd werpt vruchten af - foto politie hoorn

Extra politietoezicht Kersenboogerd werpt vruchten af

HOORN – De Hoornse politie heeft afgelopen weekend verscherpt toezicht gehouden in het oude gedeelte van de Kersenboogerd in Hoorn. In die wijk is het al tijdenlang onrustig door hangjongeren. De groepen hangjongeren vallen mensen lastig, mishandelen mensen en plegen kleine misdrijven.

In de wijk reden politieagenten rond op mountainbikes, op twee motoren en er was een extra arrestantenbus achter de hand voor mogelijke arrestaties en twee dienstwagens en de wijkagenten van de Kersenboogerd waren ook aanwezig.  Samen met vier mensen van stadstoezicht wisten de agenten een behoorlijk resultaat te halen.

Zo kregen een aantal mensen/jongeren een boete omdat ze zich niet konden legitimeren, kregen mensen een boete wegens het rijden zonder rijbewijs, twee personen bleken onder invloed van drank/drugs toch te zijn gaan rijden in/op hun vervoersmiddel en werd 1 persoon 2000 euro lichter gemaakt omdat hij deze nog moest betalen wegens een veroordeling. Tevens werden er boetes uitgedeeld voor wildplassen en openbare dronkenschap.

Vanuit de wijk kwamen veel positieve reacties op deze actie en de bewoners van de Kersenboogerd hopen dan ook dat dit niet een enkele keer maar veel vaker gaat gebeuren.

Afgelopen juni werd zanger Robby Valentine nog zwaar mishandeld door een groepje hangjongeren.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.