Weerbericht Medemblik – vanuit het noorden bewolking

MEDEMBLIK – Een storing boven Scandinavië gaat er bij ons voor zorgen dat wij te maken gaan krijgen met vrij veel bewolking en ook lagere temperaturen en mogelijk een enkel spatje regen maar dat zal enkel de bekende druppel op de gloeiende plaat zijn. Vandaag stijgt de temperatuur in de middag nog tot net boven de 20 graden bij een vrij matige, 3Bft, wind uit het noorden tot noordwesten, maar dinsdag halen wij de 20 graden niet meer en is de wind ook meer aanwezig.

Na dinsdag trekt de storing weg en komt de zon terug en ook de temperaturen gaan weer aan de andere kant van de 20 graden uitkomen. De wind blijft standvastig uit het noorden waaien en is overwegend matig van kracht, 3 á 4Bft.  De kans op neerslag is ook voor de aankomende dagen niet aanwezig, de laatste berekeningen laten pas weer wat regen zien zo rond de 18e juli maar ook dan zal het maar een enkel spatje zijn.

De zomer van 2018 kenmerkt zich nu al vanwege zijn grote droogte in heel Nederland en zal zoals het er nu laat uit zien zich zeker in de top 5 van droogste zomers ooit gaan plaatsen, De eerste helft van 2018 kenmerkt zich sowieso al vanwege de enorme neerslagverschillen en toenemende droogte.