Oeps slordig, politieagente Hoorn dumpt vertrouwelijke documenten in kliko

HOORN – In een kliko in Purmerend zijn diverse mappen met zeer vertrouwelijke politie-informatie gevonden. Onderzoek door de politie wijst uit dat deze door een agente-in-opleiding in Hoorn het laatst zijn gebruikt.  De mappen zaten vol met foto’s, proces-verbalen en naw-gegevens.

De vinder had in de bewuste kliko gekeken en had daar de mappen gevonden. Toen hij de inhoud zag, leverde hij de mappen af bij een mediabedrijf en werd vrijdagmorgen vanuit het bedrijf de politie geïnformeerd. De mappen zijn inmiddels weer in het bezit van de politie.

De politie stelt een nader onderzoek in. Inmiddels is duidelijk dat de mappen als oud papier zijn weggegooid bij een (privé)verhuizing. De inhoud van de mappen is nader onderzocht. Het gaat voor het overgrote deel om lesmateriaal. Het gaat hierbij om niet-gevoelig materiaal. Er zijn enkele document gevonden over een reeel incident. Het betreft zeer gedateerde zaken.

De zaak is door de politie gemeld bij de Gegevensautoriteit in Den Haag. Mochten gegevens in de map verwijzen naar werkelijke personen, dan worden deze geïnformeerd. Naar de toenmalige agente, die nu in dienst is bij de politie Noord-Holland Noord zal een onderzoek worden ingesteld, zij blijft zolang het onderzoek gaande is wel gewoon in functie.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.