Rob Hartog wint op Assen (Foto: Medemblik Actueel/Erik de Ruijter Fotografie )

Rob Hartog: ‘Op naar de World Supersport op Misano na winst in OW Cup ‘

ABBEKERK – Komend weekend verdedigt Rob Hartog zijn leidende positie in de FIM Europe Supersport Cup tijdens zijn zesde race van het seizoen in de World Supersport op het circuit van Misano. In de tussentijd wist Hartog zaterdag 16 juni een wedstrijd te winnen in ONK SuperCup 600 van de OW Cup.

Nuttige onderbreking

Er zat een maand tussen de World Supersport wedstrijd in Brno en de komende race in Misano, waardoor het OW Cup evenement van 16 juni een nuttige onderbreking was van de pauze van Team Hartog – Against Cancer. Het werd een positieve dag, waarbij Rob Hartog dingen kon testen met zowel de race- als reservemotor. De wedstrijd in de ONK SuperCup 600 klasse verliep ook naar wens, want Hartog wist de race met een voorsprong van achttien seconden te winnen.

Rob Hartog (Foto: Erik de Ruiter)
Rob Hartog (Foto: Erik de Ruijter)

Komend weekend (6 t/m 8 juli) gaat Hartog van start in de World Supersport op het circuit van Misano. De coureur uit Abbekerk gaat aan de leiding in het FIM Europe Supersport Cup klassement met 24 punten en heeft 13 punten meer dan de nummer twee Eemili Lathi. Tijdens het laatste evenement in Brno ondervond Hartog dat een mindere kwalificatieplaats doorslaat op het resultaat in de wedstrijd. Om in de race vanaf de start het gevecht met de top-tien aan te kunnen gaan, zal daarom de focus dit weekend liggen op een goede start in de trainingen van vrijdag. In deze sessies wordt namelijk al bepaald welke rijders doorgaan naar de Superpole 2 kwalificatie. De wedstrijd op het circuit van Misano start zondagmorgen om 11:30 uur.

Focus op vrije trainingen

Rob Hartog: ‘We hadden na de WK-race in Brno een maand pauze, maar deze hebben we mooi kunnen onderbreken met de race in de OW Cup. We hebben daar dingen kunnen testen, waar je in een WK-weekend normaal gesproken niet aan toekomt. Daarnaast was het ook mooie manier om ons te laten zien in Nederland voor de sponsoren en fans. Nu gaan we naar Misano. Ik denk dat het goed weekend kan worden, mede omdat we er al drie keer eerder zijn geweest. De focus voor ons ligt op een goed begin van het weekend in de vrije trainingen, daar ligt de sleutel voor uiteindelijk een goede race.

De World Supersport wedstrijd wordt zondagavond om 22:00 uur uitgezonden op Eurosport 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.