Weerbericht Medemblik – Droog en (vrij) warm zomerweer.

MEDEMBLIK – Na de zonnige maar kwa temperatuur iets tegenvallende dinsdag, vandaag een dag waar er behalve zon ook wat bewolking aanwezig is. De wind is gedraaid naar het noorden en voert deze bewolking met zich mee maar neerslag zal er niet uit gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 23 graden en in de nacht naar donderdag daalt deze weer naar 14 graden en draait de wind naar het noordwesten.

Omdat donderdag de wind uit het noordwesten gaat draaien en frisse lucht van boven de Noordzee met zich meeneemt komt de temperatuur donderdag maar amper boven de 20 graden uit, voor velen even een verademing. Behalve frisse lucht neemt de wind ook de nodige bewolking mee maar ook donderdag lijkt de kans op neerslag nihil. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 14 graden en gaat de wind draaien naar noord/noordoost.

Vrijdag ook in eerste instantie nog bewolking maar in de loop van de dag lijkt deze te gaan oplossen om de zon weer alle ruimte te geven. Uit de bewolking kan, 20% kans, mogelijk een spatje neerslag gaan vallen maar vermoedelijk haalt deze neerslag niet eens de grond en is het al eerder weer verdampt. De wind is net zoals op alle andere dagen vrij matig van kracht en waait uit het noordoosten.

Het weekend is volop zonnig met temperaturen van rond de 21 graden bij een vrij matige wind uit het noorden. Het weekend is tevens de aftrap voor wederom een lange periode van veel zon en droog weer zodat het nu al boven de 100mm opgelopen neerslag tekort enkel nog gaat toenemen.

Lees ook: Droogte-alarm PWN, wees zeer zuinig met drinkwater

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

Weersverwachting voor de aankomende 14 dagen in Medemblik

Weersverwachting voor de aankomende 14 dagen, met eerst nog wat bewolking maar na vrijdag weer volop zon
Weersverwachting voor de aankomende 14 dagen, met eerst nog wat bewolking maar na vrijdag weer volop zon