Bewolkt met in de ochtend kans op neerslag

MEDEMBLIK – De dag start met eerst nog veel bewolking waar mogelijk een spatje neerslag uit gaat vallen, in de loop van de middag komen er opklaringen en zien we de zon tevoorschijn komen. De middagtemperatuur loopt op naar 18 á 19 graden bij een matige, 4Bft, wind uit het westen tot zuidwesten. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 13 graden.

Ook maandag en dinsdag zijn dagen met veel bewolking maar ook ruimte voor de zon, het blijft droog en met een middagtemperatuur van 19 graden op maandag en 18 graden op dinsdag houd juni zich prima aan het langjarige gemiddelde. De wind waait uit het zuidwesten en is matig van kracht.

De rest van de week blijf het rustig zomerweer met afwisselend bewolking en dan weer zonnige perioden, een middagtemperatuur van 24 graden op woensdag later weer dalend naar 18 graden op donderdag, vrijdag is een frisse dag met 16 graden maar daarna gaat de temperatuur weer richting de 18 graden. De wind draait naar het noordwesten en blijft matig van kracht.  Neerslag gaat er niet vallen waardoor het droogte verder toeneemt.

Verwachting van het KNMI

De eerste dagen van de week zien we een zeer eenduidig beeld: geleidelijk hogere temperaturen, met de hoogste waarden op woensdag, waarschijnlijk zomerse waarden. De onzekerheid zit vervolgens in de vraag hoe snel een (inactief) koufront doorkomt. De meeste leden laten dat op donderdag 21 juni gebeuren. In de meeste EPS-leden zien we daarna de opbouw van een volgend hogedrukgebied. De onzekerheid zit vooral in de positie van het hoog. Tot het weekeinde van 23/24 juni zien we in vrijwel alle EPS-leden het hoog nog ten westen van ons land, resulterend in tijdelijk lagere temperaturen. Daarna zien we in ongeveer de helft van de leden het hoog zich in onze omgeving nestelen. Het aantal leden met een koele noordweststroming zien we dan afnemen naar ongeveer 20%.

Meer weer op de website van ons weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen met veel bewolking maar ook zonnige perioden en het blijft droog
Het weer voor de aankomende zeven dagen met veel bewolking maar ook zonnige perioden en het blijft droog