Mike van Vugt met de enorme beker (Foto aangeleverd)

Mike van Vugt dominant in Rotax Max Euro Challenge

WOGNUM – Met groot genoegen kon karter Mike van Vugt terugblikken op een uitermate geslaagd weekeinde in Zweden. De twaalfjarige inwoner van Wognum won in het Zweedse Kristianstad ook de tweede ronde van de Rotax Max Euro Challenge. Met de eerste en tweede plaats in de respectievelijke finales won hij het dagklassement bij de Junioren en gaat hij soeverein aan kop in de titelstrijd.

Dominant op de baan

Het was een blije Mike die na afloop zijn relaas deed. Natuurlijk was hij blij, natuurlijk was hij tevreden en natuurlijk was hij trots. Hij had loon naar werken gekregen. “Ik ben een week naar Zweden gegaan om al te trainen”, zei Mike. “Tijdens de eerste twee dagen ging het niet vanzelf. Het is een superleuke baan, met een heel mooie technisch gedeelte en lange rechte stukken. De baan heeft van alles wat.”

Om in Zweden zo goed mogelijk voorbereid in de kart te stappen, bekeek hij van tevoren filmpjes van races op de baan om de racelijnen te doorgronden. “Afgelopen donderdag en vrijdag hebben we weer getest. Toen vielen meteen alle puzzelstukjes in elkaar; ik was meteen snel. We hadden zo veel vertrouwen voor de kwalificatie.”

Wereldkampioenschap OK Junior

Dat bleek, want Mike, die het weekeinde in Zweden tevens had aangegrepen als voorbereiding op het wereldkampioenschap OK junior dat ook in Kristianstad wordt gehouden, liet de eerste tijd noteren. “Ik dacht: mooi op naar de heats om die te winnen.” En zo gebeurde het. “Ik moest er flink voor werken maar het lukte me; ik heb twee heats gewonnen.”

In de eerste finale was Mike vervolgens overtuigend de snelste. “Ik had een klein gaatje; achter me waren ze aan het battelen. Op het einde heb ik mijn voorsprong kunnen consolideren.” In de tweede finale had hij een goede start, maar in de derde ronde kwam Kobe Pauwels hem voorbij. “Er lag zand, daar reed ik overheen. Ik verloor grip en slipte ietsje weg. In de volgende bochten had ik ook geen grip door vuil aan mijn banden.”

Dat hij de zege in de tweede finale moest laten aan zijn Belgische concurrent was voor Mike niet onoverkomelijk. “Ik heb aan het kampioenschap gedacht. De tweede plaats was genoeg voor de dagzege. Ik heb nog wel geprobeerd te winnen, maar ik heb niet alle risico’s genomen, want Kobe betekent niets meer voor het EK door zijn diskwalificatie in Genk. Ik ga voor het hoogste, ik wil kampioen worden.”

De derde ronde van het EK wordt begin augustus gehouden in Bruck, Oostenrijk. “Daar heb ik nog nooit gereden, maar dat maakt het een mooie uitdaging.”

Mike van Vugt bedankt Koelewijn autoschade, Jacco van Dijk van JvD Tuning, Jeffrey Groothuis van JJ Racing, Gerard Traarbach en zijn familie.

Junior Winner Mike van Vugt (Foto aangeleverd)
De dominantje Junior Winner Mike van Vugt (Foto aangeleverd)

Reageer op dit onderwerp