De Dorpskerk in Opperdoes

Foto-expositie in de kerk van Opperdoes

OPPERDOES – In de zomermaanden is de dorpskerk geopend op de zaterdagmiddagen van 12.00-16.00 uur. Centraal staat deze zomer de fototentoonstelling en een doorlopende fotopresentatie van foto’s gemaakt door (oud) Opperdoezer fotografen.  Dankzij de subsidie  van de gemeente Medemblik in het kader van het “Activiteiten – en Kernen budget” zijn er o.a. materialen aangeschaft om de fototentoonstelling prachtig te kunnen realiseren.

Met een  groep enthousiaste vrijwilligers kunnen we u op het terras (of bij slecht weer in onze binnenruimte)  een kop koffie, thee of frisdrank met iets lekkers aanbieden.

Kantklossen in Opperdoes

Op 7 en 21 juli komt Simone Wijdenes laten zien hoe het kantklossen in zijn werk gaat. Simone en Linda Smit geven dan ook een demonstratie wol spinnen en wol verven.
Zoekt U een leuk cadeautje? Fijtje Groot heeft prachtige sokken gebreid en er zijn nieuwe kunstkaarsen beschikbaar die gemaakt zijn door Trijnie Bakker.  Tevens zijn er kleine kaboutertjes  en sprookjesfiguren van wol en vilt te koop. Ook handgesponnen/ geverfde wol van de schapen van Boer Andries, Boer Pieter en van de “meelmolenschapen” is te koop.  Alle opbrengsten van de verkoop zijn bestemd voor Stichting dorpskerk Opperdoes.
Kortom: wandel eens op een zaterdagmiddag naar de Gouw en “kom eens bij ons aan”

Voedselmarkt

Net als vorig jaar wordt er weer een kleinschalige voedselmarkt georganiseerd rond de Dorpskerk. U bent welkom op zaterdag 23 juni vanaf 12.00 uur voor de fototentoonstelling, de markt en om te genieten van een drankje op het terras(we schenken geen alcohol). Op de markt kunt u o.a. terecht bij:

  • Aukje Smit van theetuin Pronkjewail,
  • de Medemblikker Meelmolen,
  • Evlac pindakaas,
  • de Opperdoezer ronde vereniging,
  • Anneke Boot met Opperdoezer jodenkoek,
  • Wijngaard  Saalhof,
  • Westfries ijs
  • Zoetzure zus met piccalilly en zoetzuur.

Reageer op dit onderwerp