Abhilash Tomy aan boord van de Mhadei waarmee hij de wereldzeeën over zeilt

Zeiljacht met Medemblikker roots doet haven Medemblik aan

MEDEMBLIK – Buitenlands bezoek in de haven van Medemblik is eerder normaal dan zeldzaam, maar vrijdagochtend kwam de uit India afkomstige zeezeiler AbhiLash Tomy de haven van Medemblik binnenvaren met zijn boot Thuriya, een 32-foot (9.8 m) Bermudan ketch en een replica van het door Sir Robin Knox-Johnston gevaren schip in de eerste non-stop solo circumnavigation rond de wereld.

Zeiljacht met roots

In 2013 zeilde Abhilash met het schip de Mhadei al de wereld rond. Bij de voorbereidingen was destijds Nederlander Johan Vels bouwadviseur op de werf Aquarius Fibreglass in Goa (India) en deels onder zijn leiding is de Mhadei toen gebouwd. Bij zijn terugkomst werd Abhilash als een ware held in Mumbai (India) onthaald, zelfs de president van India stond de zeezeiler op te wachten.

Abhilash, een commander bij de marine van India, gaat op 1 juli a.s. met de Thuriya, samen met 18 andere deelnemers uit 13 landen, opnieuw het ruime sop kiezen als deelnemer van de Golden Globe Race 2018 die start vanuit Frankrijk voor een tocht van 30.000 mijlen.

Reageer op dit onderwerp