Het weer voor donderdag 31 mei, met vandaaag wederom onweersbuien

Onweersbuien mogelijk met hagel en rukwinden

MEDEMBLIK – Een knallend afscheid van de meimaand vandaag. De dag start met eerst nog zonnige momenten maar in de loop van de ochtend komen er al meer en meer stapelwolken onze regio binnendrijven en halverwege de middag groeien deze uit tot lokaal stevige onweersbuien. Tijdens een bui kan er ook hagel tussen zitten en kan er in korte tijd veel neerslag gaan vallen. Koud wordt het niet, mei neemt afscheid met zomerse temperaturen van rond de 25 á 26 graden. De wind is zwak 2Bft. en waait uit het noorden tot noordoosten. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 16 graden.

Onweersbuien met hagel en rukwinden

De meteorologische zomer start op vrijdag met zonnige momenten maar ook kan er zo nu en dan een enkele bui vallen. Heel veel neerslag gaat er niet vallen, met 2 á 3mm is het wel gedaan. De temperatuur loopt op naar 24 graden, de echte bijna tropische hitte zijn we kwijt en ook de nachttemperaturen die de laatste 1.5 week amper onder de 20 graden uitkwamen dalen naar normale waarden van rond de 14 gaden. De wind draait van noordoost naar noordwest en dat zorgt voor een aanvoer van vochte lucht van boven de Noordzee.

Lees ook: Drukke avond en nacht Westfriese brandweer na overtrekkend noodweer

Ook zaterdag verloop daarom nog niet droog en is het met 20 graden overdag een stuk frisser dan de laatste dagen van mei. De wind voert nog steeds vrij vochtige lucht van boven de Noordzee met zich mee waardoor er ook op zaterdag een enkele bui kan vallen.  Zondag is een vrijwel droge dag met meer ruimte voor de zon en is het met 21 graden ook weer iets warmer dan zaterdag.

De nieuwe week start vrij zonnig en vanaf dinsdag weer met veel zon maar door de noordelijke wind is het overdag niet veel warmer dan een graad of 19 misschien 20 en in de nachten 13 á 14 graden.

Voor meer weer, kijk op de website van ons weerstation

Het weer voor de aankomende zeven dagen met eerst nog neerslag, later meer zon
Het weer voor de aankomende zeven dagen met eerst nog neerslag, later meer zon

 

Reageer op dit onderwerp