Dorcas Fietsdag goed voor 10.000 euro

Dorcas Fietsdag goed voor 10.000 euro

REGIO – De twaalfde editie van de jaarlijkse Dorcas Fietsdag is dankzij uitstekend fietsweer en een kleurrijk traject door West-Friesland een groot succes geworden. Bijna vijfhonderd deelnemers meldden zich op Hemelvaartsdag bij de vier opstapplaatsen. Samen met de sponsors in het programmaboekje leverde dit het bedrag op van 10.000 euro.

Dorcas Fietsdag door Westfriese dorpen

De deelnemers aan de fietstocht genoten volop van de prachtige route door de West-Friese dorpen, waar de kleurenpracht van de tulpenvelden de horizon nog een extra dimensie gaf.
Het opnemen van het veebedrijf van Klaver Koe aan de Langereis was een schot in de roos. Al spoedig na de start van de inschrijving was het al een drukte van belang op de boerderij. De ene rondleiding was nog niet afgelopen of de volgende groep stond alweer te wachten. 

De opbrengst is bestemd voor een groep van 39 weeskinderen uit Arusha, Tanzania. Deze kinderen worden door de Dorcas Ondernemersgroep sinds 2002 ondersteund en kunnen ook dit jaar, mede dankzij deze sponsortocht, weer rekenen op hulp.

Reageer op dit onderwerp