Het weer voor maandag 14 mei 2018

Weerbericht – vrij zonnig en warm

MEDEMBLIK – Na de toch nog nat en koud verlopen zondag, het koufront kwam eerder dan verwacht, is het vandaag weer zonnig en warm. Wel is er ook de nodige bewolking maar de middagtemperatuur loopt op naar 24 á 25 graden bij een vrij zwakke wind uit het noordoosten. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 13 graden en lost de bewolking vrijwel op.

Volop zonnig

Dinsdag staat in het teken van veel zon en nog steeds hoge temperaturen voor de tijd van het jaar met een middagtemperatuur van ± 22 á 23 graden bij een vrij matige, 3Bft, wind uit het noordoosten. In de late avond en nacht draait de wind naar het noorden en voert dan gevoelig koudere lucht aan onze regio mede dankzij het nog koude Noordzeewater.  Woensdag is het daarom met 15 graden een stuk frisser dan vandaag en morgen en ook de wind waait met 5Bft een stuk harder.

Donderdag is de koudste dag van deze week, het gaat dan niet veel warmer worden dan een graad of 12 á 13 bij een matige wind uit het noordwesten maar het blijft wel droog, uit de aanwezige bewolking valt geen neerslag. ’s nachts daalt het kwik naar 8 graden.  Ook vrijdag is nog een frisse dag met overdag 14 graden en ’s nachts 8 graden. De wind waait nog steeds uit het noordwesten en is matig, 4Bft, van kracht.

Het weekend verloopt volop zonnig en met hogere temperaturen, zaterdag 16 en zondag 18 graden. en het is vrijwel onbewolkt. De wind draait van noord/noordwest naar noord/noordoost.