Ambachtelijk meel malen in de meelmolen

Medemblikker meelmolen gaat weer meel malen

MEDEMBLIK – Tijdens de nationale molendag op zaterdag 12 mei kunnen bezoekers meekijken hoe de molenaar van meelmolen De Herder zijn meel maalt. Een kans voor jong en oud om dit een keer mee te maken.

Iedereen is tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom in De Herder, aan de Westerdijk in Medemblik, om te kijken naar het ambachtelijke maalproces. De pannenkoekenbakker bakt deze dag weer overheerlijke pannenkoeken voor een klein prijsje. Dit keer kunnen kinderen thuis hun eigen pannenkoeken te bakken. Hiervoor mogen ze in de molen hun eigen pannenkoekenmeel malen!n.

Het pittoreske Poorthuisje is ook deze dag geopend, waar gasten gezellig kunnen napraten, onder het genot van een heerlijk kopje koffie, een glaasje fris of het zelfgemaakte biertje Klap van de Herder.