Een zegevierende Simon Schouten in Utrecht

Simon Schouten geschorst door tuchtcommissie KNSB

ANDIJK – Een wat vreemd bericht als buiten volop de zon schijnt, maar marathonschaatser Simon Schouten is voor twee wedstrijden geschorst na de rode kaart die hij in januari kreeg bij het open Nederlands kampioenschap op de Weissensee.

De jury deelde na de eindsprint maar liefst vier rode kaarten uit. Schouten en Arjan Stroetinga van het team Royal A-ware werden met rood bestraft voor het hinderen van Gary Hekman. Stroetinga kreeg daarna samen met Rick Smit opnieuw een rode kaart na een handgemeen, dat ontstond nadat de rijders van Hekmans ploeg verhaal waren gaan halen bij hun concurrenten, meldt NH Nieuws

Schikkingsvoorstel Schouten

De scheidsrechterscommissie van de KNSB deed Schouten een schikkingsvoorstel van twee wedstrijden. De rijder ging hiermee niet akkoord en legde zijn zaak voor aan de tuchtcommissie. De tuchtcommissie acht bewezen dat Schouten van zijn lijn afweek en zijn tegenstander hinderde en legde op 12 april een schorsing van twee wedstrijden op. Schouten heeft een maand de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Lees ook: Simon Schouten spil in ruzie marathonschaatsen

Stroetinga kreeg een voorstel van drie wedstrijden na zijn twee rode kaarten. Hij ging ook niet akkoord, maar werd door de tuchtcommissie vrijgesproken. 

Reageer op dit onderwerp