Geen tweede hertelling Medemblik, GroenLinks slikt bittere pil

MEDEMBLIK – Fractievoorzitter Ria Manshanden van GroenLinks heeft een zeer bittere pil moeten slikken na het lezen van alle proces verbalen waardoor de verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Medemblik nu definitief zijn en GroenLinks geen 2 maar slechts 1 zetel heeft in de raad van Medemblik. BAMM die bij de eerste tellingen de zetel verloor aan GroenLinks heeft deze teruggekregen al is het met de hakken over de sloot. Slechts 2 zetels scheelt het tussen wel en niet in de gemeenteraad komen van Medemblik.

GroenLinks geen inzage in ongeldige stemmen

Manshanden heeft dan wel vrede met de uitslag maar ze kan het niet begrijpen waarom GroenLinks geen inzage heeft gekregen in de stemmen die ongeldig zijn verklaard, stemmen die afgelopen woensdag ongeldig werden verklaard werden vrijdag ineens geldig verklaard, “en dit was genoeg om ons 2 stemmen minder te geven en een zetel verlies”, zegt Ria Manshanden.  De gemeente Medemblik verklaard dat alle ongeldige stemmen door meerdere personen zijn gecontroleerd en beoordeeld.

Piet Groot niet voor BAMM in de raad

Ondertussen heeft Piet Groot al laten weten dat hij zich heeft bezonnen of hij nog wel weer 4 jaar wil gaan plaatsnemen in de raad van Medemblik, Piet Groot zijn vrouw wil het liefst verhuizen naar Enkhuizen waardoor hij geen plaats meer kan nemen in de gemeenteraad van Medemblik. Hierop heeft Groot besloten om de nr. 2 van de lijst naar voren te schuiven als de nieuwe fractievoorzitter van BAMM.

Nieuwe raad

Afgelopen maandag werd afscheid genomen van de oude gemeenteraad en kregen de raadsleden die niet terugkomen een dank van de burgemeester met een prachtig bos bloemen, aankomende donderdag zal de nieuwe raad worden geïnstalleerd in het gemeentehuis van Medemblik waar ook diverse nieuwe gezichten zullen in gaan plaatsnemen.

 

Reageer op dit onderwerp