Vals alarm om drenkeling Westerhaven Medemblik

MEDEMBLIK – De hulpdiensten in Medemblik zijn vanmiddag mogelijk op het verkeerde been gezet met een valse melding over een vermiste schaatser. Er werd een flinke zoekactie op touw gezet, maar al snel bleek het om loos alarm te gaan, waarbij het erop lijkt dat de melder bewust onjuiste informatie heeft doorgegeven.

Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan NH Nieuws. “We hebben de telefoon waarmee is gebeld getraceerd”, vertelt hij. “Maar de eigenaar zegt dat iemand anders met zijn telefoon heeft gebeld.”

De melder liet weten dat hij bij de Westerhaven een schaatser binnen luttele seconden uit het oog was verloren, maar op de plek waar hij de man had gezien wel  een groot wak zag.

Daarop werden de hulpdiensten, waaronder ook een trauma- en politiehelikopter, massaal naar de Kielkade gestuurd om naar de mogelijke drenkeling te speuren. Toen na ongeveer een half uur zoeken bekend werd dat het om een valse melding ging, rukten de hulpdiensten weer in. 

Volgens een woordvoerder van de Stichting Jachthaven Medemblik, die aan de Westerhaven is gevestigd, is het ijs daar nog niet dik genoeg. “Ik heb hier nog niemand zien schaatsen.”

Reageer op dit onderwerp