Weerbericht Medemblik – veel zon maar wel koud

MEDEMBLIK – Vandaag is een herhaling van woensdag, overdag vrij veel zon al is er er later op de dag wel meer bewolking aanwezig. De middagtemperatuur loopt op naar 3 graden bij een vrij matige wind uit het zuiden. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik tot net onder het vriespunt. Vrijdag ziet het er heel anders uit, vanuit het zuiden komt een front met veel bewolking waaruit ook soms wat (winterse)neerslag gaat vallen. De middagtemperatuur blijft steken bij 2 graden bij een vrij matige wind uit het zuiden. In de nacht naar zaterdag vriest het niet meer door de dichte wolkendek. Het weekend verloopt wisselvallig, zaterdag nog vrij veel ruimte voor de zon maar uit de aanwezige bewolking kan een enkel spatje neerslag vallen, veel zal dit niet zijn. De middagtemperatuur ligt met 5 graden een stuk hoger dan de afgelopen dagen maar door de vrij krachtige wind uit het zuiden tot zuidwesten voelt het een stuk guurder aan. Zondag zal de zon een stuk minder te zien zijn en valt er geregeld wat neerslag, meestal in de vorm van regen. Met 6 graden is het weer net iets warmer dan zaterdag terwijl de wind vrij krachtig blijft en waait uit het zuidwesten. Na zondag blijft het wisselvallig. Maandag nog vrij zonnig en 5 graden de dagen erna vallen er regelmatig enkele (winterse)buien en is het overdag tussen de 4 graden op dinsdag tot 6 graden op vrijdag. De nachtvorst zijn wij kwijt wat ook gevolgen heeft voor het ijs, dat zal weer snel zijn verdwenen.]]>