Reportage: Drukbezochte bijeenkomst Andijk over laagvliegroutes Lelystad

ANDIJK – Ongeveer 80 bewoners van Andijk en omstreken kwamen gisteren bijeen om te praten over de vliegroute boven West-Friesland. Wanneer Lelystad Airport wordt uitgebreid komen er meer vliegbewegingen boven Andijk. “Ik wil aanhoren hoe het nu werkelijk zit.” Verslaggever Wim van Amerongen was bij de bijeenkomst en sprak met een paar bewoners uit Andijk De bijeenkomst werd georganiseerd door Progressief West-Friesland, een politieke partij die tegen de uitbreiding van Lelystad Airport is. Toch hoopt Maria Weeber juist op een onafhankelijke avond. “Om te kijken wat ze willen. Gaan ze mee protesteren of vinden ze de vliegroutes helemaal geen probleem, dat kan natuurlijk ook.” Lees ook: Dossier Lelystad Voorafgaand aan de bijeenkomst gingen de meeste zorgen uit naar het geluidsoverlast die het dorp kan ervaren als er straks vliegtuigen over gaan vliegen. “Het is ook een gezondheidsrisico dat je oploopt. Van geluidshinder kan je slaap- en concentratieproblemen krijgen”, vertelt een meneer. Anderen zijn juist weer wat minder angstig voor de vliegtuigen. “Het gaat om enkele vliegtuigen, dat valt toch wel mee?”]]>