Medemblik beraadt zich over openbaar maken alcoholovertreders.

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik beraadt zich om een lijst openbaar te maken van horecazaken, supermarkten en sportkantines waar minderjarigen alcohol kunnen kopen. Daarmee zou de gemeente het voorbeeld volgen van Schagen, dat eind vorige week een lijst openbaarde met locaties waar het alcoholverbod voor minderjarigen niet of niet altijd wordt nageleefd. Horecaondernemers vinden het belachelijk dat ze op deze manier aan de schandpaal worden genageld. De regio West-Friesland, waar Medemblik onder valt, staat landelijk bekend als een regio met veel alcoholdrinkende jongeren. Wel doet de regio het steeds beter op het gebied van preventie.  Woordvoerder Harry Katstra laat Medemblik Actueel weten dat de gemeente zich op moment beraadt over hoe Medemblik hier mee naar buiten gaat komen.]]>