Krielenland viert 50 jaar carnaval

NIBBIXWOUD – Toen Prins Simon I en Adjudant Jan (Simon Hulst en Jan Grippeling) in 1968 werden geïnstalleerd, verwachtte niemand dat carnavalsvereniging De Krielkokers zo’n stevige positie zou innemen in het verenigingsleven van Nibbixwoud. Het is inmiddels vijftig jaar later en 28 prinsen en adjudanten volgden de regeerders van het eerste uur op. De vereniging heeft goed nieuws! Na dertig jaar afwezigheid zijn de Dansmariekes weer terug. De vorige groep werd in 1987 opgeheven. De tieneravond voor kids tot 18 jaar vindt vrijdag 9 februari plaats. De jeugd is vanaf 19.00 uur welkom in Grand-Café De Dres, aan de Lange Dres in Nibbixwoud. Het thema is glitter and glamour, met een tintje goud. Dj Jory verzorgt de muziek en Femme-Tastic (Dansmariekes) treedt op. 

Sleutel

Burgemeester Frank Streng overhandigt zaterdag 10 februari om 13.00 uur de sleutel van het Rijk der Krielen aan Prins De Zotte in De Dres. Femme-Tastic geeft een geweldig optreden. Blaaskapel De Eigenheimers zorgt voor de muzikale omlijsting. De prins en zijn gevolg bezoekt vanaf 15.00 uur de zieken en de jongste Kriel. Pastor Deen gaat voor in de carnavalsmis om 19.00 uur in de Cunerakerk, aan de Dorpsstraat. Het koor Tight Formation en De Eigenheimers spelen gezellige deuntjes. Diverse dj’s zorgen vanaf 21.00 uur voor feestelijke muziek in De Dres. De Drescotheek begint om 22.30 uur, met Childsplay. 

Optocht

De praalwagens verzamelen zich op zondag 11 februari om 12.30 uur aan de korte Wijzend. Vervolgens rijden ze via het Woud de Wijzend op. Vanaf de Ganker is de weg afgesloten. De wagens vertrekken om 13.00 uur vanaf de Wijzend. Na de eerste ronde halen ze om ongeveer 13.45 uur de kinderen op bij de muziektempel. De kindermiddag begint aansluitend rond 14.30 uur. Na afloop zorgt het trio Carwash voor de entertainment. 

Einde

De jaarlijkse playbackshow van de Erekrielen maandag om 14.00 uur is altijd een hoogtepunt. Daar heerst een gezellig, apart sfeertje van herkenning en het saamhorigheidsgevoel is tastbaar aanwezig. De playbackshow wordt vanaf 14.30 uur gehouden. Dj Jory draait in de middag en avond feestnummers. Het demasqué vindt om 23.11 uur plaats.]]>