Start rechtszaak tegen 9 leden drugsbende Medemblik

MEDEMBLIK/AMSTERDAM – Maandag 5 februari gaat de rechtszaak van start tegen de 9 mensen die zijn opgepakt bij een inval op dinsdag 6 december 2016 in het voormalige pand van Sinus-Jevi in Medemblik. Bij deze inval werden 9 mannen aangehouden, 3 daarvan komen uit Liverpool Engeland, 1 komt er uit Columba en is vrijwel zeker lid van een Columbiaans drugskartel, verder zijn er nog een man uit Amsterdam, uit Heerde en twee uit Rotterdam. Lees ook: Breaking: Medembliks bedrijf betrokken bij invoer 1800kg cocaïne Het Openbaar Ministerie beschuldigd de mannen van het invoeren van 1800kg cocaïne via de haven van Antwerpen. De partij cocaïne zat verstopt in een grote partij bananen die in de haven van Antwerpen werd onderschept. De politie heeft de cocaïne uit de partij bananen gehaald en daarna weer voor verzending vrijgegeven. Bij het in de gaten houden van deze partij bananen kwam men uit in Medemblik in het pand van Sinus-Jevi die al een tijd leegstond. Bij de inval in het pand werd behalve een kleine politiemacht ook een arrestatieteam gebruikt en circelde er die avond een politiehelicopter boven het pand in Medemblik. Lees ook: Geen witte kerst voor verdachten grootscheepse cocaïnehandel Medemblik In het pand werden de 9 mannen op heterdaad betrapt en aangehouden, de partij bananen werden in beslag genomen en ook een aanwezige auto die later bleek te zijn geprepareerd en voorzien van verborgen ruimtes werd in beslag genomen. Alle verdachten staan bekend als criminelen met een groot strafblad voor zware delicten. De verdachten zijn:  L.W. H. (31), P.L (58) en P.D. Scott(35) uit Liverpool, I.G(28) uit Rotterdam, A.F. S.(34) uit Columbia, R.A(43) uit Rotterdam, D.T uit Amsterdam en H.R uit Heerde.   Opmerkelijk detail is dat nadat de partij bananen was vrijgegeven deze voor een groot deel zijn opgekocht door een opkoper en deze doorverkocht aan een bedrijf in Polen, tijdens het uitladen van de lading bananen kwam er een doorgeladen wapen tevoorschijn.  Maar ook de resterende dozen bananen bleken niet schoon te zijn, deze werden door de eigenaar/beheerder van het pand gedoneerd aan de Voedselbankactie van NH. later bleek dat in de partij bananen die werden gedoneerd aan de voedselbank in Huizen er nog 1kg pure cocaïne tussen te zitten. Lees ook: Burgemeester sluit oud pand Sinus Jevi na vondst 1800kg cocaïne De rechtzaak is live te volgen via onze mediapartner NH Nieuws die uitgebreid verslag gaat doen van de rechtzaak.]]>