Sylvia Cool(D66) wil jongerenraad in Medemblik

MEDEMBLIK – D66 raadslid-kandidaat Sylvia Cool wil zich hardmaken voor een jongerenraad en het plan “ adopteer een raadslid”. Het valt op dat in Medemblik weinig  jonge mensen aanhaken in de politiek en dat is jammer! Jongeren zijn de toekomst en zij zijn degene die inventief zijn. En de politiek haalt ze niet binnen. Dat moet veranderen, zeker ook omdat jongeren wegtrekken uit Medemblik na hun 18e, terwijl we ze hard nodig hebben!  Er wordt geen rekening met ze gehouden, als voorbeeld de bouw in Midwoud en Hauwert: waar zijn de jongerenwoningen? 

Het idee van een jongerenraad kan de politiek toekomstproof maken!

Installeer uit elke kern en onze stad jongeren tot 18 jaar om mee te denken en mee te doen! Het is verassend om te zien wat er uit komt, als je jongeren laat meedenken!  In het bedrijfsleven gebeurt het al en met succes!  

D66 denkt dat de politiek hierdoor heel wat slagvaardiger kan worden! 

Het andere plan is gericht op jongeren vanaf 18: “ adopteer een raadslid!”  De bedoeling is om raadsleden te koppelen aan een jongere waarbij de raadsleden minstens een keer per maand overleg hebben met hun jongere en de ideeën van jongeren meegenomen worden in de politiek. Hopelijk vloeien daar meer jonge kandidaatsraadsleden uit voort!  Jongeren denken wel degelijk na over hun toekomst, hun woonomgeving, duurzaamheid en de samenleving. Dat zien we te weinig terug in de gemeente! Ben jij nou een jongere en wil je er meer over weten? Laat het weten via de redactie! We gaan voor een bloeiende samenleving!]]>