Medemblik gaat onderzoeken wat stoppen project MaZ gaat kosten

MEDEMBLIK – En wederom komt er een nieuw hoofstuk in het al meters dikke dossier over het project ‘Medemblik aan Zee’, de plannen om van het oude stadhuis een aantrekkelijk complex van wonen en werken te maken.  De gemeenteraad heeft besloten dat er een onderzoek moet komen wat het gaat kosten als de Gemeente Medemblik de stekker uit het project trekt en de projectontwikkelaar uitkoopt. De voortslepende parkeerellende en geen passende oplossing die door de projectontwikkelaar wordt aangedragen noopt de gemeenteraad om een onderzoek in te stellen. Verreweg de meeste inwoners, en zeker die van de binnenstad, zien liever dat de gemeente Medemblik de stekker eruit trekt. Lees ook: Projectontwikkelaar Medemblik aan Zee onder vuur, ‘geef project maar terug’

Ondergrondse parkeergarage

Ook de mogelijkheid van een ondergrondse parkeergarage aan de Oude Haven van Medemblik gaat worden onderzoek, in de huidige opzet van het voor de zoveelste keer aangepaste plan van de projectontwikkelaar raken de bewoners van de Oosthoek diverse parkeerplaatsen kwijt terwijl er al zoveel nood is aan parkeerruimte.  Lees ook: Veel weerstand voor aanpassing plannen ‘Medemblik aan Zee’

Wieringermeer

Een laatste optie is de uitbreiding van de buitendijkse parkeergelegenheid in de Wieringermeer. Medemblik heeft daar nog volop mogelijkheid om de huidige situatie fors uit te breiden en de bezoekers van de stad daar heen te leiden om daar hun auto te parkeren. Ook deze plannen zullen door het college en het nieuwe college die na de verkiezingen van volgende maand aantreedt worden meegenomen.]]>