Stichting Kasteel Radboud zoek bestuurslid met museale achtergrond

MEDEMBLIK – Met steun van de Gemeente Medemblik, met goedkeuring van eigenaar Stichting Monumentenbezit en in samenwerking met de nieuwe beheerder NED1671 is Stichting Kasteel Radboud (SKR) verantwoordelijk voor de museale inrichting én museale exploitatie van het Kasteel Radboud. Om nieuwe geschiedenis in het kasteel te kunnen schrijven is het bestuur van Stichting Kasteel Radboud op zoek naar een:

Bestuurslid met museale achtergrond

Het bestuur van SKR is verantwoordelijk voor het beleidsmatig ondersteunen en adviseren van de medewerkers (0.5 FTE) en vrijwilligers (ca. 30) van de stichting. Het bestuur werkt op afstand, maar kan op deeltaken medewerkers en vrijwilligers ook een helpende hand bieden. Het bestuur vergadert 10-12 keer per jaar op Kasteel Radboud in Medemblik. De stichting onderschrijft de Governance Code Cultuur en werkt met een onbezoldigd bestuur, er is wel een onkostenvergoeding van toepassing.

SKR is idealiter op zoek naar iemand met relevante werkervaring in de museale sector, die is aangesloten op regionale culturele netwerken in Noord-Holland en affiniteit heeft met kunst en cultuur in brede zin. Bij voorkeur heeft het nieuwe bestuurslid ook verstand van subsidies en derde geldstromen en is woonachtig en/of werkzaam in Holland boven Amsterdam.

Voor informatie over de vacature en/of Stichting Kasteel Radboud kunt u contact opnemen met Peter Botman, voorzitter van SKR, via 06 – 5183 3290 of pljbotman@gmail.com.