Schaatsen: Jan Mooijman (STG Koggenland) Nederlands Kampioen pupillen C

REGIO – Zaterdagmiddag 27 januari werd in Groningen het 24e Nederlands Pupillen Toernooi (NPT) langebaan schaatsen gehouden. Hierbij zijn de 28 snelste pupillen van Nederland uitgenodigd in de categoriën meisjes en jongens C, B en A om het over 2 afstanden tegen elkaar op te nemen. De winnaar mag zich Nederlands Kampioen noemen, waarbij het uitgenodigd zijn natuurlijk al een hele bijzondere ervaring is. SchaatsTrainingsGroep Koggenland, met als thuisbaan IJsbaan de Westfries in Hoorn, mocht 10 pupillen laten starten. Dit is de 2 na grootste afvaardigende vereniging van dit toernooi.

De meisjes C (Lynn van Vlaanderen 18e/Sharissa Oussoren 16e) en jongens C (Tim Kee 25e/Nick Bontrop 6e/Jan Mooijman 1e) reden een 500m en 300m.  De meisjes B (Noor Entius 9e/Judith van Duin 11e) en jongens B (Ids van Komen 11e) reden een 500m en 700m. De meisjes A (Senna Westerhuis 21e/Maite van Komen 15e) reden een 500m en 1000m. Er werden 14 persoonlijk records gereden van de 20 ritten. Het gehele toernooi werden er 190 PR’s gereden in 170 ritten wat enorm veel is.

Jan Mooijman mocht zich na een hele felle strijd met de nummers 2 en 3 van het klassement, waarbij het verschil zelfs om honderdsten ging in ritten kronen tot Nederlands Kampioen in een hele snelle tijd op de 500m van 46,61sec en 300m 29,59sec! Jan is hiermee de 1e Nederlands Kampioen bij de jongens pupillen C van STG Koggenland, maar ook van IJsbaan de Westfries in Hoorn. Een enorm knappe prestatie!