Wielrennen: Erwin Smit opnieuw Nederlands Kampioen

WERVERSHOOF – Ook dit keer is het Erwin Smit gelukt om Nederlands Kampioen te worden. Dit keer wederom op de baan maar dan alleen zonder derny ganger. Het omnium bestond uit een scratch, temporace, afvalkoers en een puntenkoers. Met één keer eerste, twee keer tweede en één keer vierde plek wist hij het algemeen klassement te winnen.

Afgelopen december werd Erwin Smit Nederlands Kampioen tijdens het NK Derny waar de wielrenners dan achter speciale brommers over de baan rijden en zeer hoge snelheden halen. De wielrenner uit Wervershoof won daar de finale door vanaf de start vrij gemakkelijk snelheden te rijden van tussen de 60 en 65km/u waardoor zijn tegenstanders geen kans zagen om hem te passeren.

En nu is Erwin Smit wederom kampioen geworden.