Weerbericht Medemblik – in de ochtend nog geregeld zon

MEDEMBLIK – Vandaag starten wij met eerst nog kans op gladheid en in de ochtend nog momenten dat de zon ook te zien is. In de middag neemt de bewolking toe maar het blijft wel droog. De middagtemperatuur loopt op naar 5 graden bij een vrij matige wind it het net zuiden tot zuidoosten. In de nacht naar maandag trekt de bewolking verder dicht en valt er soms wat lichte neerslag.

Maandag is het wisselvallig met zonnige momenten maar ook momenten dat er wat lichte motregen valt. De temperatuur loopt op naar 8 á 9 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidoosten. De dagen daarna blijft ook wisselvallig maar de temperaturen gaan richting de dubbele cijfers, op wowensdag kan het lokaal 12 á 13 graden gaan worden, ruim 2x zo warm als normaal voor de tijd van het jaar.

Op woensdag en donderdag kunnen er ook nog enkele buien gaan vallen. De wind is overwegend matig maar op woensdag en donderdag vrij krachtig tot krachtig 5 á 6Bft. Na donderdag blijft het te warm voor de tijd van het jaar maar krijgen wij wel flinke opklaringen al is nog steeds de kans op een spatje neerslag aanwezig.