Luiletterland: elke woensdagmiddag activiteiten voor kinderen in de Bibliotheek Medemblik

MEDEMBLIK – In Luiletterland organiseren we gratis activiteiten die de kinderen prikkelen om te onderzoeken en te creëren. Denk aan: het maken van een auto met een aandrijfmechanisme, experimenteren met water, Virtual Reality ontdekken of een uitvinding maken met stroomdraadjes, LED lampjes, een batterijtje en de striptang. Luiletterland is elke woensdagmiddag van 14.00- 15.30 uur voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

Programma Luiletterland in januari en februari. Elke woensdagmiddag van 14.00 – 15.30 uur,

24 januari en 31 januari: Ssst. De tijger slaapt

Ssst! De tijger slaapt en zijn vriendjes willen hem niet wakker maken. Hoe moeten ze er nu langs? Hangend aan een grote feestballon zweeft Kikker stilletjes over de tijger heen. Maar bij Vos gaat het een stuk moeilijker. Blaas je mee? Als jij de dieren een handje helpt gaat het vast lukken! Maak deze middagen een knutsel waarmee je de dierenvriendjes kunt helpen over de tijger te vliegen.

7 februari: Bee-bots

Bee-bot is een gele bij. Maar niet zomaar een bij, een programmeerbare robot-bij. Kan jij met de Bee-bot langs de dieren van de boerderij rijden? Of ontwikkel jij je programmeerskills met de bee-bot apps? Met de Bee-Bot leren kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd. Ze kunnen de Bee-Bot laten lopen met behulp van de knoppen bovenop Bee-Bot.

14 februari; Valentijn

Rozen zijn rood, viooltjes zijn blauw, ik hou van jou! Oeps, heb jij je geheime liefde nog geen Valentijnscadeau gegeven? Het is nog niet te laat, kom vanmiddag iets knutselen in de Bibliotheek! 

28 februari: Ozobots

De ozobots zijn hele kleine robots die programmeerbaar zijn doormiddel van stiften en kleurcodes.

Kijk voor meer informatie op: www.westfriesebbibliotheken.nl