Criminelen vinden nieuwe manier om pinautomaten te manipuleren

REGIO – Er zijn criminelen actief, die de uitgifteklep van pinautomaten zo manipuleren dat het geld in de automaat blijft hangen. Onlangs gebeurde dit op diverse plaatsen in Noord-Brabant. Let dus goed op bij het pinnen en loop niet zomaar weg als er geen geld uit de automaat komt.

Bij cash trapping plaatsen criminelen een klemmetje of een plakstrip in de uitgiftesleuf van een geldautomaat. Het geld blijft hangen en een onoplettende klant zal denken dat de geldautomaat kapot is. Op het moment dat de klant wegloopt, halen de criminelen het geld uit de sleuf.

Blijf bij geldautomaat

Als een geldautomaat niet uitbetaalt, controleer dan of het apparaat gemanipuleerd is. Blijf bij de automaat en bel de betreffende bank of de politie. Op deze manier krijgen de criminelen geen kans jouw geld uit de sleuf te halen.

Beveiligingsbeelden

Opsporing Verzocht besteedde op 16 januari aandacht aan deze oplichtingstruc. Het programma toonde bewakingsbeelden, waarop een man is te zien die in Empel, Tilburg, Rosmalen en Eindhoven geldautomaten manipuleerde.

Bron: opsporingverzocht.avrotros.nl