Weerbericht Medemblik – vrij zonnig, daarna herfstachtig met kans op storm

MEDEMBLIK – Vandaag hebben wij te maken met een zondag waar de zon toch regelmatig te zien zal zijn, later op de dag komt er wel meer bewolking binnendrijven en zal de zon steeds minder te zien zijn, het blijft wel droog. De temperatuur loopt op naar 3 graden bij een matige wind uit het oosten. In de nacht naar maandag draait de wind naar het zuidwesten en neemt vochtige lucht met zich mee.

Maandag regent het soms langdurig en kan er lokaal ook wel flink wat regen vallen. De wind trekt aan naar krachtig en tijdens buien mogelijk even hard, 7Bft. De middagtemperatuur loopt op naar 7 graden.

De dagen daarna ook elke dag enkele, soms stevige, buien met een middagtemperatuur schommelt rond de 5 á 6 graden. Tijdens een bui is de kans op een klap onweer ook zeker aanwezig. Op donderdag is er mogelijk kans op de tweede (zware) zuidwesterstorm waarbij windsnelheden tot ver boven de 100km/u mogelijk zijn. Maar het is nog onzeker of het stormfront ons zal gaan halen.

Reageer op dit onderwerp