PWF bekijkt CAW pompstation vuilstort Westwoud

MEDEMBLIK – Vrijdag 12 januari, brachten voor het eerst in al die jaren op iniatief van het SP raadslid Inge Stemmler, vertegenwoordigers van drie West-Friese raadsfracties, Inge Stemmler van de SP Enkhuizen, Maria Weeber van PWF Medemblik en Jim Mollet van OK(é) Koggenland, allen SPS leden, een bezoek aan het pompstation van CAW in Westwoud om zich door de heer Mulder van CAW voor te laten lichten wat nu die € 2.000.000 op de balansvan het CAW inhield en wat nu de motivatie was om 8 ton af te boeken en tevens om de situatie zelf te kunnen aanschouwen.

Maria Weeber vertelt tegen Medemblik Actueel: “Welnu, onder het spervuur van vragen wat door drieën ons richting de heer Mulder werd afgevuurd kwam naar voren dat hij als bevlogen bestuurder zich volledig inzet om de fouten die in 1989 zijn gemaakt waardoor bijvoorbeeld het gestorte afval aan de onderzijde niet van een afdichting werd voorzien zo min mogelijk verontreiniging te laten veroorzaken.

De afgelopen jaren is dat in steeds meerdere mate gelukt waardoor nu gezegd kan worden dat de verontreiniging tot een volsterkt minimum is teruggebracht. Op onze specifieke vragen daarover antwoordde de heer Mulder dat hij zich volledig kon vinden in de ontrekking van de € 800.000.

Sprekend voor de Ok(é) partij, wij kunnen ons daar ook in vinden en wat betreft dit project van CAW zijn wij van mening dat dit als een voorbeeld voor aanpak van verontreiniging en monitoring daarvan heeft.