Reportage – Midwouders in actie voor gedupeerde supermarkteigenaren

MIDWOUD – Ze zijn niet weg te denken uit het hart van Midwoud. Hisse en Yvonne Brouwer runnen daar al sinds jaar en dag een lokale supermarkt. Tot hun grote verdriet werd er afgelopen maandag voor de vierde keer in één maand bij ze ingebroken. Het duo is enorm aangeslagen. Dorpsgenoten komen nu in actie, om de eigenaren een hart onder de riem te steken. Verslaggeefster Annabella Zandbergen nam een kijkje bij de door ingebraken geteisterde Spar Supermarkt.

Inwoner van Midwoud, Ed Bobbedijk, woont al 13 jaar in het dorp en kent het echtpaar goed. Samen met andere dorpsgenoten organiseert hij op zaterdag 20 januari en actiedag om Hisse en Yvonne een steuntje in de rug te geven. “Zijn zijn er behoorlijk kapot van“, zegt Ed tegen NH Nieuws. 

Lees ook: Yvonne Smit neemt haar papagaaien overal mee naar toe

We vinden het heel sneu voor ze. We kunnen de Spar gewoon niet missen“, verklaart Ed het initiatief. “De schade is natuurlijk wel te verhalen op de verzekering, maar de emotionele schade die die gasten ze hebben aangedaan, dat is verdomde moeilijk. Ze worden midden in de week wakker gemaakt door de politie omdat er weer is ingebroken en dan kunnen ze er ’s nachts weer naar toe om de rommel om te ruimen.

Voor Ed is het duidelijk: “Ik weet dat ze het ontzettend moeilijk hebben, daarom komen we nu in actie.” De dag zelf zullen er tal van activiteiten plaatsvinden om het echtpaar een financieel steuntje in de rug te geven. “We houden een ludieke actie om zoveel mogelijk mensen vanuit Midwoud en Oostwoud naar de supermarkt te krijgen. Dan gaan we tompoucen, glühwein en chocomel verkopen. Boodschappen worden ingepakt en voor mensen naar hun auto gebracht. Ook zijn we bezig met een ‘Sparwash’, in plaats van een carwash. Van de mensen die boodschappen doen, wordt de auto gewassen.

Kunnen niet zonder
Het winkeliersduo is te aangedaan om te reageren, maar Ed weet zeker dat dit ze goed zal doen. “Het geld dat we verzamelen gaan we aan ze aanbieden. We moeten dit doen, omdat we niet zonder de Spar in het dorp kunnen.