Cultuur: Muziek en toneel in Theaterkerk Wadway

WADWAY – Op vrijdag 26 januari komt Jeroen Zijlstra met zijn band naar theaterkerk Wadway. Voor zaterdag 27 januari staat de toneelproductie Gouwe Pinda’s geprogrammeerd. Aanvang telkens om 20.30 uur, meer info en kaarten zie www.theaterkerkwadway.nl of tel. 0229-270525.
 
Met het programma Waterman viert Jeroen Zijlstra het twintigjarig bestaan van de band Zijlstra. Na tien theatertournees, dertien cd’s en honderden nummers is voor Zijlstra de zee nog altijd de grootste muze. Als voormalig Noordzeevisser blijft Zijlstra ook als improviserend musicus scherp aan de wind varen, spelenderwijs richting gevend, koersend op zijn innerlijk kompas. Zingend en zoekend, biddend en vloekend, losjes getuigend van dingen die komen, vrienden die gingen en liedjes in stilte ontstaan.
 
Na het succesvolle Ouwe Pinda’s zijn Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher opnieuw te zien in het theater. De Indische zussen Nonni (79), Son (71) en Titi (75) slijten hun dagen in een serviceflat. Met hun bijbehorende gewoontes en ingesleten verhoudingen, leven ze onafscheidelijk van elkaar in een tropische cocon. Dan duikt er een boek op met foto’s uit hun jeugd in voormalig Nederlands Indië die de verhouding tussen de zussen op scherp zet. Zie ook www.viarudolphi.nl