Weerbericht Medemblik – wolkenvelden met zonnige perioden

MEDEMBLIK – Vandaag laten wij eindelijk het grijze natte weer achterons, met de oostelijke wind wordt droge en een stuk frissere lucht naar onze regio gevoerd maar of dat een opstap is naar een echte winterse periode is nog maar de vraag. Vandaag schijnt in iedergeval de zon regelmatig en blijft de temperatuur steken bij 2 graden, in de vroege ochtend is er kans op gladheid omdat dan de temperatuur even onder het vriespunt daalt. De wind is vrij krachtig 5Bft, en waait uit het oosten tot noordoosten. In de nacht naar maandag gaat het een graadje vriezen.

Maandag een zon overgoten dag met een middagtemperatuur van 3 graden, de wind is matig 4Bft en waait uit het oosten en in de nacht naar dinsdag schommelt de temperatuur rond het vriespunt. Daarna is het nog maar de vraag of het ook zo blijft.

Vanaf dinsdag lijken de temperaturen toch weer omhoog richting de 5 á 6 graden. Het hogedrukgebied dat ten oosten van ons ligt bevat niet echt winterse kou waardoor koning winter ook bij ons ver wegblijft. Voor een echte winter zult u richting de Alpenlanden moeten rijden, daar is het bar en boos met de sneeuwval, op sommige plaatsen ligt ruim 2 meter sneeuw en valt er nog steeds sneeuw bij. Bij ons blijft het kwakkelen, de ene dag veel zon, de dag er na weer bewolking met kans op een bui.