Weerbericht Medemblik – grijs maar wel droog

MEDEMBLIK – Vandaag is een overgangsdag naar frisser maar ook zonniger weer. De zon zullen wij vandaag amper te zien krijgen door de dichte bewolking die boven onze regio hangt. De temperatuur loopt vanmiddag op naar 6 graden bij een matige, 4Bft, wind uit het westen tot zuidwesten. In de nacht naar zondag daalt het kwik tot rond het vriespunt en kan het in de vroege ochtend glad worden omdat het dan een graadje gaat vriezen.

Zondag zijn er flinke zonnige perioden maar is er ook nog steeds bewolking aanwezig, het blijft droog door aanvoer van droge maar ook fors frissere lucht uit het oosten. Overdag 2 graden, in de nacht naar maandag een graadje vorst.

Volgende week is het vrij zonnig maar zijn er perioden waar de zon wordt verhuld achter de bewolking, overdag temperaturen van rond de 2 graden op maandag, later in de week oplopend naar 6 á 7 graden. De wind komt eerst nog uit het oosten maar draait vanaf woensdag over het zuiden naar het zuidwesten.

Vanaf volgend weekend komen de buien weer terug en is het gedaan met het vrij zonnige weer.