Nieuwjaars-jazzconcert Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – Chet’s Choice verzorgt zondag 7 januari tussen 15.00 en 17.00 uur een nieuwjaars-jazzconcert in de foyer van de Bonifaciuskerk, Kerkplein 9 in Medemblik. Trompettist Jaap Bark, pianiste Thora Schoonhoven en contrabassist Joop Slager vormen samen al meer dan twaalf jaar dit trio, waarmee zij de muziek van Chet Baker doen herleven. Hij werd in de jaren 1954 en 1955 wereldberoemd in het quartet van baritonsaxofonist Gerry Mulligan.

In de laatste jaren voor zijn tragische dood speelde hij in steeds kleinere bezettingen en liet zelfs de drummer weg. Al is hij er niet, het publiek hoort hem evengoed wel, was zijn filosofie. Chet’s Choice speelt ook zonder drummer, maar vraagt er voor bepaalde optredens gitarist Rob Bruijn bij en dat komt steeds vaker voor. Zijn spel voegt veel toe en biedt meer solistische mogelijkheden. Chet Baker had veel nummers op zijn repertoire staan, die hij regelmatig speelde, zoals My funny Valentine. Dat nummer staat ook op het progamma, maar ook het nummer Auld Lang Syne, een ‘traditional’ om het oude jaar uit te luiden.

Een entreebewijs kost 8 euro en is te reserveren bij Praktisch Projectmeubel, tel. 0227-540015 van dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur of stuur een e-mail naar info@praktischprojectmeubel.nl.