Weerbericht donderdag 28 februari – Wolken en zon

Medemblik – Vanochtend is het op de meeste plaatsen grijs, maar vanmiddag komt de zon steeds vaker tevoorschijn. Het wordt een graad of 7, maar in gebieden met hardnekkige bewolking wordt het slechts een graad of 2. Morgen is er veel bewolking en valt in het zuiden soms wat motregen.

Op veel plaatsen komt nevel, mist of laaghangende bewolking voor, maar tegen het einde van de ochtend staat de zon hoog genoeg om het ochtendgrijs weg te branden. In de middag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af en loopt de temperatuur op naar ongeveer 7 graden. Daar waar het lang bewolkt blijft wordt het slechts een graad of 2. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind.

Vanavond en vannacht trekken vanuit het noorden wolkenvelden over, waaruit een klein beetje regen kan vallen. De grootste kans op wat regen of motregen is voor het zuiden van het land. Voor het zwakke frontje uit zijn er nog opklaringen met kans op mist. De minima liggen rond 2 graden boven nul.

Morgenochtend blijft de bewolking boven het zuiden slepen. Ook valt soms dan nog wat morgen. In het noorden is het droog en breekt ’s middags de zon misschien even door. Het wordt 5 tot 7 graden.

Zaterdag is er regelmatig ruimte voor de zon, maar lokaal zijn wolkenvelden nog harnekkig. Er staat maar weinig wind uit een overwegend noordelijke richting. De maxima schommelen rond een graad of 7. Ook zondag wordt een aardige dag; er zijn enkele zonnige perioden en het blijft droog. De zon heeft het waarschijnlijk moeilijker dan op zaterdag. Na een frisse start loopt het kwik s’ middags op tot een graad of 8.

Volgende week ligt een hogedrukgebied boven het oosten van Europa en lage druk houdt zich op boven de Britse Eilanden. In onze regio draait daardoor de wind naar het zuiden en wordt zachtere lucht vanuit Zuid-Europa aangevoerd. De maxima komen in de loop van de week in de dubbele cijfers terecht.

Do
28 feb
wolk
Vr
01 mrt
wolk
Za
02 mrt
wolk
Zo
03 mrt
wolk
Ma
04 mrt
wolk
Di
05 mrt
wolk
Zonneschijn in % 10 10 30 30 50 60
Neerslag in % 10 10 10 10 10 10
Minimum temp in C° 2 2 -1 0 -1 -1
Maximum temp in C° 4 5 6 6 7 9
Windrichting noord noord nw noord oost zo
Windsnelheid (Bft) 3 3 3 2-3 2 3
Windsnelheid zee (Bft) 4 4 4 3 3 4-5

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.