Medemblik laat inwoners energie besparen of duurzaam verbouwen door aansluiting bij Duurzaam Bouwloket

Medemblik – Inwoners van Medemblik kunnen voor vragen op het gebied van duurzaam (ver)bouwen, energiebesparing of energie opwekken, terecht bij het Duurzaam Bouwloket. De gemeente is hiervoor een samenwerking aangegaan met twee ondernemers Roy Langedijk en Raoul Santibañez. Zij zijn de initiatiefnemers van www.duurzaambouwloket.nl en staan borg voor een onafhankelijk advies. Het ‘loket’ is startklaar in verband met de subsidiemogelijkheid per 1 maart voor energiebesparende maatregelen in Medemblik (zie kader).

Energiebesparende maatregelen kunnen de energierekening flink omlaag brengen. Maar welke maatregelen kunnen worden getroffen en hoe je dat doet, is voor veel mensen onbekend. Wethouder Kasper Gutter: “Het is belangrijk dat inwoners zich bewust worden van de besparingsmogelijkheden die er zijn binnen hun woning. Wij attenderen hen hierop via het Duurzaam Bouwloket. Vandaar mijn oproep: maak gebruik van het loket! Wie wil in deze dure tijden niet zijn energielasten terugbrengen en invulling geven aan het begrip duurzaamheid?”

Online en offline advies

Naast informatie opzoeken kunnen Medemblikkers via www.duurzaambouwloket.nl ook vragen stellen, ook komen er informatiebijeenkomsten. De gemeente ziet het Duurzaam Bouwloket als een goede plek waar inwoners terecht kunnen voor advies om de woonlasten te verlagen door te investeren in energiebesparende maatregelen. “Door de crisis en de stijgende energielasten nemen voor veel huishoudens de woonlasten ieder jaar toe. Door het aanbieden van informatie via het loket worden huiseigenaren en bewoners gestimuleerd om duurzame maatregelen te treffen, en dat is ook goed voor het milieu en de portemonnee,” zegt wethouder Kasper Gutter. Informatie over de subsidieregeling staat op www.medemblik.nl

Duurzaam Medemblik

De aansluiting bij het Duurzaam Bouwloket is een initiatief van ‘Duurzaam Medemblik’ waarmee de gemeente aandacht vraagt voor de noodzaak om bewuster om te gaan met het energie.

 

 

Nieuw: subsidie voor energiebesparende maatregelen

 

Inwoners kunnen vanaf 1 maart subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen en de installatie van duurzame energietechnieken. Informatie over de nieuwe subsidieregeling staat op www.medemblik.nl

 

Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn bijvoorbeeld het isoleren van daken, vloeren en spouwmuren. Ook HR++ glas, zonneboilers en zonnepanelen vallen onder de subsidieregeling. De hoogte van het subsidiebedrag is 15% van de kosten. Per adres geldt een maximale subsidie van € 1.000,-.

 

Aanvragen worden in volgorde van binnenkomst behandeld. Daarbij geldt: op=op. Als het budget van € 22.515,- op is, worden er geen nieuwe aanvragen meer behandeld. U vindt meer informatie op www.medemblik.nl.

 

          

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.