GGZ Noord-Holland-Noord – informatiebijeenkomst over depressie

Medemblik – Op dinsdag 26 februari a.s. organiseert GGZ Noord-Holland-Noord in Alkmaar een informatiebijeenkomst met als thema: Depressie. Deze bijeenkomst is bedoeld voor direct betrokkenen, familieleden, mantelzorgers en overige geïnteresseerden.

Depressie
Depressie is een veelvoorkomende stoornis. Iedereen kan in zijn leven te maken krijgen met een depressie. Bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen en ouderen komen depressies voor. Een depressie heeft niet alleen invloed op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Als de depressie niet vanzelf overgaat en behandeling noodzakelijk is, komen veel mensen uiteindelijk in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg. Dan ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op veel vragen.

Want wat is een depressie eigenlijk? Hoe ontstaat een depressie? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er tegen depressie? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een depressieve naaste omgaan? Waar kan ik op zoek naar meer informatie? Deze vragen en nog veel meer zullen aan de orde komen tijdens de informatieavond. U bent van harte welkom!

Praktische informatie
Er wordt een inleiding gehouden door mw. M. Dijkstra, GZ-psycholoog-psychotherapeut vanuit GGZ Noord-Holland-Noord. Zij heeft veel ervaring in het behandelen van mensen met depressieve klachten en gaat in op oorzaken en behandelmogelijkheden. Daarnaast is er ook een ervaringsdeskundige aanwezig vanuit RCO de Hoofdzaak, die vertelt hoe het is om te leven met depressieve klachten en welke hulp doeltreffend is. De informatiebijeenkomst is op:

Dinsdag 26 februari 2013
van 19.00 uur tot 21.00 uur
Locatie: Bibliotheek Kennemerwaard locatie de Mare, Laan van Straatsburg 2 in Alkmaar
.

Toegang € 3,-.
Reserveren is gewenst via telefoon: 072 561 69 57 of e-mail:demare@bibliotheekkennemerwaard.nl
(Gereserveerde kaarten kunnen tot een half uur voor aanvang van de avond worden opgehaald.)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.