Weerbericht zaterdag 23 februari – vanuit het oosten bewolkt

De bewolking neemt vandaag steeds meer toe en in het zuidoosten kan al een beetje sneeuw vallen. Vanavond en vannacht breidt de sneeuw westwaarts uit en ontstaat op veel plaatsen een sneeuwdekje. Morgen houdt de neerslag aan en is er in de kustgebieden kans op natte sneeuw of regen.

Vanochtend is er eerst nog een waterig zonnetje te zien, maar vanmiddag gaat de bewolking vanuit het oosten toenemen. In het zuidoosten kan later vanmiddag een beetje sneeuw vallen, maar elders blijft het droog. Het wordt maximaal +2 graden en de noordoostenwind neemt iets in kracht toe.

Vanavond en vannacht gaat het in het hele land licht sneeuwen en vormt zich een sneeuwdekje. Het vriest ongeveer 1 graad.

Morgen houdt de neerslag aan en valt er vooral tijdens de ochtenduren nog sneeuw. Met het oplopen van de temperatuur kan het ’s middags naast sneeuw ook tot regen komen. Het wordt maximaal 2 of 3 graden boven nul en daardoor zal de meeste sneeuw in de avond verdwenen zijn. De wind komt uit het noordoosten en is matig boven land tot vrij krachtig in het Waddengebied.

Maandag trekt veel bewolking over en regent het plaatselijk een beetje. Met een middagtemperatuur van gemiddeld 4 graden is het nog een fractie minder koud.

De dagen daarna verlopen overwegend droog. Soms is er ruimte voor de zon en het wordt maximaal 6 graden. De nachten blijven gevoelig voor een graadje vorst. De wind komt eerst nog uit een noordoostelijke richting, maar krijgt later een voorkeur voor het noorden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.